arrow_drop_up arrow_drop_down
Blù Food Pairing

Food Pairing

Welke gerechten passen het beste bij Blú-bier...

null

Het Blauwbessen bier heeft een geur van rood fruit, licht zurig en toetsen van mout en hop. Het bier begint met een zoete florale smaak, die snel overgaat naar aangename licht zure toetsen en zachte fruitigheid van rood fruit. Naar het einde toe evolueert de smaak naar een gebalanceerde bitterheid, zonder te overheersen die eventjes blijft hangen in de keel.
Blù Food Pairing

Pairings

Blauwe bessen vormen een substantieel deel van het bier, waarbij volgende

smaakpatronen opvallen: floraal, fruitigheid van rood fruit / steenfruit,

korte zoetigheid, licht zuur en fijne bitterheid.

De samenwerking met de hop zorgt verder voor een frisse toets.

Door de fruitigheid van het bier zonder de zoete overheersing komt dit bier

het beste tot zijn recht in lichte gerechten met zowel tegenovergestelde als

complementerende smaken, om zo tot een mooi geheel te komen.

    

     

Voorbeelden hiervan zijn: slaatjes met onder andere krab, grijze garnaal, avocado, sint jakobsnoten, witloof, granny smith. Zachte geitenkaas met frisse zuren is ook een supercombo, om het zure van het bier te laten matchen met die in het bier, en het contrast met de fruitigheid. Qua desserts kan alles met rood fruit, maar ook chocolade en banaan. Het fruitige van het bier gaat een contrast geven tegen het zware van de chocola en het zurige tegen het zoete van de banaan. Vleesgerechten zijn geen match omdat deze het bier te veel gaan overheersen en de smaak helemaal naar de achtergrond gaan duwen.
null

Gerechten

Gebakken sint-jakobsvruchten met quinoa en avocadocrème

Gebakken sint-jakobsvruchten met quinoa en avocadocrème

Het bier geeft een mooi samenspel van zachte toetsen aan het zachte van de sint-jakobsvruchten. De combinatie van avocado, zure room en limoen complementeren met het zurige in het bier en de zoetigheid van de groentjes passen meesterlijk bij het bier.
Avocado met krab

Avocado met krab

Het bier gaat zorgen voor een tegenstelling met het zilte van de krab, de vettigheid van de avocado temperen en het bittere van het witloof verder versterken.
Krabcocktail met avocado en witloof

Krabcocktail met avocado en witloof

Moelleux van chocolade, verloren brood met banaan en mokka-ijs

Moelleux van chocolade, verloren brood met banaan en mokka-ijs

Blauwe bessen hebben een subtiel floraal aroma, dat een mooi tegengewicht geeft tegen de zwaardere smaken van de chocolade en de koffie in het mokkaijs.
Barbecuemosselen met witbier, knoflook en verse kruiden

Barbecuemosselen met Blù Blauwessen bier, knoflook en verse kruiden

INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN:

  • Mosselen: 2kg
  • UI: 1
  • Knoflook: 4 teentjes
  • Kruiden (uit de tuin: tijm, rozemarijn, peterselie, dragon...): 1 handje
  • Blù Blauwbessen bier: 100 ml
  • Olijfolie: 2 el
  • Zwarte peper (uit de molen)


BEREIDING

  • 1- Spoel de mosselen grondig in koud water, maak ze schoon en laat ze uitlekken. Steek de barbecue aan. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.
  • 2- Verhit de olijfolie in een ruime aluminium pan of wok op de barbecue en fruit de ui en knoflook. Doe er de mosselen bij, kruid royaal met peper van de molen en giet er het Blù Blauwbessen bier over. Laat even verdampen en zet er dan het deksel op of dek af met aluminiumfolie.
  • 3- Stoom de mosselen in 5 à 10 minuten tot ze open zijn. Strooi er de gehakte kruiden over en serveer meteen.


GEBAKKEN SCAMPI'S MET WITLOOF EN BIERSAUSJE

Gebakken scampi's met witloof en Blauwessen biersausje

   
INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN:
  • 20 scampi's
  • 100 gram spekreepjes
  • 3 stronken witloof
  • 1 sjalot
  • 1,5 dl room
  • 1,5 dl pilsbier
  • 1/2 bosje peterselie
  • peper en zout
  • 1 theelepeltje Maggi visfond

BEREIDING

  • Pel de scampi's en ontdoe ze van het zwatre darmkanaal, snipper het witloof en het sjalotje. Smelt wat boter in een pan, stoof het sjalotje glazig, doe het witloof er bij en laat een 15 tal minuten stoven. bak de spekblokjes knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier meng met het witloof.Bak de scampi's in een beetje het olie gedurende een paar minuten aan elke kant, zet opzij maar hou ze warm onder folie. blus de scampipan met het bier, maak de bakresten goed los, laat wat inkoken, doe de room erbij, laat nogmaals wat inkoken strooi de visfond erbij, kruid met peper en zout naar smaak.. Leg in het midden van verwarmde borden het witloof, drappeer er de scampi's rond, verdeel de saus, over de borden, strooi en de gehakte peterselie over. Geef er knapperig stokbrood bij.