Blauwe bessen vormen een substantieel deel van het bier, waarbij volgende
smaakpatronen opvallen: floraal, fruitigheid van rood fruit / steenfruit,
korte zoetigheid, licht zuur en fijne bitterheid.
De samenwerking met de hop zorgt verder voor een frisse toets.
Door de fruitigheid van het bier zonder de zoete overheersing komt dit bier
het beste tot zijn recht in lichte gerechten met zowel tegenovergestelde als
complementerende smaken, om zo tot een mooi geheel te komen.
Voorbeelden hiervan zijn: slaatjes met onder andere krab, grijze garnaal, avocado, sint jakobsnoten, witloof, granny smith. Zachte geitenkaas met frisse zuren is ook een supercombo, om het zure van het bier te laten matchen met die in het bier, en het contrast met de fruitigheid. Qua desserts kan alles met rood fruit, maar ook chocolade en banaan. Het fruitige van het bier gaat een contrast geven tegen het zware van de chocola en het zurige tegen het zoete van de banaan. Vleesgerechten zijn geen match omdat deze het bier te veel gaan overheersen en de smaak helemaal naar de achtergrond gaan duwen.
INGREDIENTEN VOOR 4 PERSONEN:
BEREIDING
BEREIDING